Trzeba złożyć oświadczenie o spełnianiu obowiązku nauki | Konstancin-Jeziorna

Trzeba złożyć oświadczenie o spełnianiu obowiązku nauki

13-09-2023

Ważna informacja dla rodziców dzieci rozpoczynających naukę w szkołach ponadpodstawowych. Do 30 września 2023 r. należy złożyć w Urzędzie Miasta i Gminy Konstancin-Jeziorna oświadczenie o spełnianiu obowiązku nauki. Można to zrobić osobiście, drogą korespondencyjną lub elektronicznie.

Każdy uczeń po ukończeniu szkoły podstawowej musi kontynuować edukację, wypełniając obowiązek nauki, który trwa do 18. roku życia. To wymóg ustawowy. W związku z tym Wydział Oświaty, Kultury i Zdrowia konstancińskiego magistratu przypomina rodzicom i opiekunom prawnym dzieci o konieczności złożenia oświadczenia o spełnianiu obowiązku nauki (druk do pobrania poniżej). Jest na to czas do 30 września 2023 r. Wypełnione oświadczenie można:

• dostarczyć osobiście do kancelarii Urzędu Miasta i Gminy Konstancin-Jeziorna przy ul. Piaseczyńskiej 77 (w godzinach pracy Biura Obsługi Mieszkańców – pon. w godz. 9.00–17.00 oraz wt.–pt. w godz. 9.00–15.00);
  • przesłać drogą korespondencyjną na adres: Urząd Miasta i Gminy Konstancin-Jeziorna (ul. Piaseczyńska 77, 05-520 Konstancin-Jeziorna) lub elektronicznie na adres e-mail: urzadatkonstancinjeziorna [dot] pl.

Dodatkowe informacje dostępne są w Biuletynie Informacji Publicznej.

Autor
Agnieszka Jarzębska-Isio